Gå til hovedinnhold Gå til søk

Oppvekstbygda, hva i !#@%& er det de har funnet på nå?

“Her bryr vi oss så hardt at du kan si at det er tåpelig.”

Dette rapper RSP og Thomax så treffende i “Nordaførr“. Akkurat denne linja er det mange som nikker gjenkjennende til i Oppvekstbygda. Selvinnsikten er såpass stor selv blant de verste ildsjelene, at vi forstår at det blir litt vel mye Grønfjelldal av og til.

Mange heier på oss. En del smiler overbærende og kan gå med på at forsøket er sjarmerende. Andre lar seg irritere over at vi er vel egenrådige – og at det grønfjellgale budskap på død og liv skal tres ned over ørene både på de som vil og de som ikke vil i tide og utide.

Men sånn er det, og sånn kommer det til å bli. Når du bryr deg så hardt at det er tåpelig, så er det lite som kan stoppe deg. Så hva er greia med Oppvekstbygda Grønfjelldal, da?

Den aller viktigste jobben vi som samfunn har, er å gi barna våre en trygg og god oppvekst. Og vi i Oppvekstbygda mener fra hjerterota at vi her kan tilby de beste og tryggeste oppvekstvilkår som er mulig å oppdrive. Derfor drives Moltekarten gårds- og naturbarnehage og Grønfjelldal Montessoriskole av både dyktige fagfolk og ildsjeler (mange er begge deler), som tror på at både samfunnet, verden og ungene selv har alt å tjene på å være i bevegelse, lære om naturen og om hvor maten kommer fra – dette i trygge omgivelser som styrker barnas selvstendighet og omsorg for medmennesker og jordkloden. For oss er det viktig å lære om at vi er en del av noe større. Vi skal gjøre alt for å utvikle barns potensial ved å så mange frø slik at de har en trygg bagasje med seg i ryggsekken.

Alt og alle rundt er like viktig. Grønfjelldal skal være et sted i vekst, et sted der folk kan være seg selv og dermed være i vekst gjennom livet. Vi har fortsatt innmari mye ugjort, ser så mange muligheter i bygda vår. Så vi er nok kommet for å bli – og da må vi synes og høres. Kanskje vi til og med kan være et forbilde for andre bygder som vil?

“Det e ingenting som ikkje e lov å si
Så æ, rope (skråle), motet (måles)!

Grønfjellgal hilsen fra oss i Oppvekstbygda