Det er gratis og gå ved vår skole. Vi lager og spiser lunsj og frukt sammen, hver dag. For dette betaler elever og ansatte en liten sum i måneden. Alle barn i Rana kommune har rett til gratis skoleskyss til oss. Moltekarten gårds- og naturbarnehage og SFO har lokaliteter i samme bygg som skolen. Dette skaper et helhetlig og trygt oppvekstmiljø for barn.
Montessoripedagogikken bygger på et syn som tar hensyn til barnets utviklingsperioder, og som forsøker å vise barnet hvordan verden henger sammen. Aldersblanding er også et viktig montessoriprinsipp, og skapes naturlig i en fådelt skole.
Både barnesynet, men også vår bygdekultur, der skaperglede, pågangsmot og optimisme står sentralt, gir god grobunn for å lykkes med denne pedagogikken.
Er du en engasjert montessoripedagog som vil skape meningsfulle læringsopplevelser sammen med oss? Les mer her!
Se vår presentasjon av Grønfjelldal Montessoriskole herElevene er fordelt på to trinn:
Småtrinnet består av 1. – 3. klasse og mellomtrinnet er 4. – 7. klasse.
Skoledagen består av to arbeidsøkter:
Første arbeidsøkt 08:15 – 11:00
Trim 11:00 – 11:15
Lunsj 11:15 – 11:45
Friminutt 11:45 – 12:15
Lesing fra 12:15 – 12:45
Andre arbeidsøkt 12:45 – 14:15
Hva de vil lære, hvor de vil lære, hvem de vil jobbe sammen med og hvor lenge de vil arbeide er stort sett valgfritt innenfor vise rammer. Så dersom du titter inn i klasserommene våre vil du antagelig se noen elever som jobber alene, noen jobber sammen i grupper, noen ligger på gulvet, noen sitter ved bord og noen er kanskje i gangen. Dette kan virke kaotisk, men målet er aktive, interesserte barn med fokus på sine oppgaver.
Elevene får presentasjoner oppbygd holistisk om ulike fagemner, og mulighet til å fordype seg i disse. Læring skjer i sitt rette miljø så langt det er mulig. Skal vi lære om ulike typer blad, går vi ut i skogen og plukker blad for så å studere ulikheter og likheter. Ønsker vi å lære om gårdsliv, besøker vi en gård.
Lunsj
Aldersblandede grupper har ansvar for å tilberede måltidet sammen med en voksen, og hele skolen spiser sammen. Lunsjen består av av grov brødmat, gjerne hjemmebakt, og variert og sunt pålegg. En dag i uken tilbyr vi varmlunsj, også den laget av elever.
Valgfag
Elevene på mellomtrinnet tilbys valgfag. For skoleåret 2023/2024 tilbyr vi: Friluftsliv, Band og Teknologi og Design.
Familien
Skolen legger vekt på et nært samarbeide med hjemmet. Vi inviterer også de foresatte til å observere i klasserommet, delta i undervisning og doning. Dette kan avtales direkte med de ansatte.
Vedlikeholdsuka
Hver høst gjennomfører bygda ei uke der vi tar vare på og utvikler nærområdene våre. Dette er et samarbeid mellom barnehage og skole, der alle barn, ansatte og foresatte bidrar. I løpet av skoledagen jobber elever og ansatte med ulike prosjekter der fokus er å lære praktiske oppgaver, og viktigheten av å ta vare på miljøet rundt oss. Dette skaper engasjement og eieforhold til skolen vår. På ettermiddagene jobber foreldre videre på prosjektene. Dette oppleves som samlende og nyttig.
Foreldremøter
Det blir gjennomført foreldremøter for begge grupper to ganger i skoleåret, henholdsvis i september og april.
Grunnlag og visjon
Det som vi synes er så fint med denne pedagogikken, er at den er så optimistisk og den gir hvert enkelt barn muligheten til å utvikle en unik personlighet og mulighet for å bli den beste utgaven av seg selv. Den har troen på at alle barn driver seg selv framover mot selvstendighet, bare vi voksne lar de få lov. Og den legger til rette for at barna skal bli kreative og innovative, noe som dagens samfunn skriker etter.
Vår visjon:
Vi skal utdanne unger som skal skape det gode liv! De beste omsorgsarbeiderne, de beste kulturarbeiderne, de beste lærerne, de beste entreprenørene. Vi skal dyrke det gode trygge oppvekstmiljøet og lokalsamfunnet. Da har vi om noen år en generasjon med stolte, selvstendige elever- fra oppdrettsanlegget for ildsjeler og entreprenører.”
Hvem kan søke?
Alle som har barn i skoletrinnene 1-7. klasse kan søke. Skolen er gratis, elevene som har krav om skyss, tilbys gratis skyss til skolen. Inntak av elever skal skje i henhold til de til enhver tid gjeldende bestemmelsene i opplæringsloven, privatskoleloven og av Inntaksreglement fastsatt av skolens styre. Søknadsfrist til skoleplass ved Grønfjelldal Montessoriskole er 15. januar for påfølgende høst.
Ansatte
Ved skolen er det tre allmennlærere med mange års erfaring fra offentlig skole, en spesialpedagog og to assistenter. To av lærerne våre er ferdig Montessoriutdannet.
Lena Nystrøm
Daglig leder/rektor og Montessoripedagog
Tlf: telefon: 473 09 430
E-post: lena.nystrom@gronfjelldalmontessori.no
Simon Nystrøm, Kontaktlærer
Tlf: 908 94 954
E-post: simon.nystrom@gronfjelldalmontessori.no
Ida Hovind, Kontaktlærer
Tlf: 933 76 406
E-post: ida.hovind@gronfjelldalmontessori.no
Katarina Adele Isebakke, Miljøarbeider
Tlf: 480 01 649
E-post:katarina.isebakke@gronfjelldalmontessori.no
Solveig Fagerjord, Montessoripedagog
Tlf: 958 06 182
E-post: solveig.fagerjord@gronfjelldalmontessori.no
Anne-Mari Rundhaug, Assistent
Tlf: 995 01 544
Emilia Storvoll, Assistent
Tlf: 413 67 350
Birgit Krokstrand, Administrasjonssekretær
Tlf: 908 18 985
E-post: birgit@gronfjelldalmontessori.no
Foreldreutvalg
Alle foreldre som har barn i skolen, er medlemmer av skolens foreldreråd. Foreldrerådet velger et arbeidsutvalg (FAU) som er foreldrestemmen overfor skolen. FAU skal blant annet sikre reell medvirkning fra foreldre og ha medansvar for at elevenes læringsmiljø er trygt og godt. FAU skal jobbe for et godt skolemiljø. Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene. Samarbeide med elevrådet, daglig leder og lærere. Informere å høre alle foreldre om aktuelle saker. Arrangere samlinger for foreldre og lærere, storforeldremøter med ulike temaer. Uttale seg om relevante saker fra kommunen eller skolen og skape kontakt mellom skolen og lokalsamfunnet.
Foreldrerådet og FAU Representanter til FAU velges for 2 år av gangen og valget gjøres på det siste foreldremøtet for hvert klassetrinn/hver gruppe før sommerferien.
Dialog og samarbeid mellom foreldre og skole – til beste for elevene!
Skoleruta 2024/2025
Skolestart for elevene: 19. august
Høstferie: 30. september- 4. oktober
Siste skoledag før jul: 20. desember
Elevstart etter nyttår: 6. januar
Vinterferie: f.o.m. 3. mars – 7. mars
Påskeferie: f.o.m. 14. april – 22. april
Fridag alle: 1. mai, 29. mai, 30. mai, 9. juni
Siste skoledag: 19. juni
Skoledokumenter
Her finner dere nyttige linker til alt fra permisjon til skoleplass og vedtekter.